Як змити фарбу для брів

При невдалому фарбуванні брів можна нашкодити зовнішньому вигляду сильніше, ніж при неправильно підібраному кольорі волосся. Але не варто відразу зневірятися і бігти в салон краси. Змити фарбу з брів можна й у домашніх умовах.
Змити фарбу з брів можна за допомогою соняшникової, оливкової або касторової олії.

Для цього необхідно ватний тампон змочити в невеликій кількості олії та легенько втерти у волосся брів та шкіру. Потім протягом дня періодично прати олію з брів м’якою серветкою або ватним диском, попередньо змочивши у спирті або лосьйоні на спиртовій основі. Після кожної процедури необхідно змащувати маслом брови заново. Цей спосіб не тільки видаляє фарбу, а й зміцнює волосся на бровах. Такий самий ефект буде, якщо замінити масло звичайним жирним кремом. Залишати на ніч на бровах ні олію, ні крем не можна, інакше можуть з’явитися набряки та подразнення. Крім того, щоб змити фарбу з брів, їх можна кілька разів на день помити господарським милом.
Лимонний сік є не менш ефективним засобом у вирішенні цієї проблеми. Для цього потрібно прикласти до пофарбованих ділянок брів ватяні тампони, змочені в лимонному соку або концентрованому розчині лимонної кислоти на 15-20 хвилин. Може з’явитися відчуття печіння, проте від небажаної фарби не залишиться і сліду.

Видалити фарбу з брів можна, акуратно протерши яскраво забарвлені ділянки ватним тампоном, змоченим у звичайному розчині перекису водню або засобі «Локон», призначеному для хімічного фарбування волосся.

Також можна проредити брови за допомогою пінцет. У цьому випадку вони візуально стануть світлішими. Однак для проведення цієї процедури потрібний досвід.

Крім того, багато фірм-виробників випускають фарби для брів у комплекті із засобом для її видалення. Коштують вони не набагато дорожче, зате дієвіші.

При видаленні фарби з брів не потрібно сильно терти шкіру, тому що фарба сама зійде через 2-3 дні, а ось подразнення від цієї процедури може протриматися набагато довше.