Як намалювати гарні брови

Брови роблять обличчя виразним. Вони дозволяють передати найменші відтінки почуттів, наголошують на фотогенічність погляду. Мода на їхню форму змінюється часто, але, незалежно від стильних обрисів, вони повинні бути завжди доглянутими та красивими.
Для того щоб правильно намалювати брови і надати їм потрібну форму, знадобиться гостро відточений олівець, тіні та туш, пінцет, пензлик, гель або олія для брів

Якщо брови густі, вони часто виглядають неакуратно. Щоб надати їм ідеальної форми, доведеться прорідити волоски. Для цього гострим олівцем потрібно позначити бажаний контур та видаляти щетинки, що виходять за його межі. Смикати їх слід тільки по одному, знизу вгору.

Вузькі брови вимагають додаткового промальовування. Для цього їх треба розчесати проти росту волосся, тонким олівцем промалювати окремі штрихи в рідкісних місцях. Потім розчесати у напрямку зростання.

Дуже темні брови потребують освітлення золотистими тінями і олівцем на тон блідіший від натурального кольору. Технологія промальовування така ж: волоски розчісуються проти вовни, наносяться штрихи. Потім за допомогою тіней і тонкого пензлика їм надається потрібний відтінок.

Світлі брови обробляються так само, як і темні, лише косметикою коричневого, бежевого або рудого тону. Наприкінці фарбування можна нанести трохи туші такого ж кольору. Щоб на бровах не утворилися грудочки, необхідно попередньо пензликом кілька разів пройтися серветкою, щоб прибрати її надлишки.

Дуже короткі брови домальовуються олівцем. Щоб лінія була непомітною, наносити її слід за 1 см від кінця.

“Непокірні” брови перед промальовуванням вимагають більш ретельного догляду. Якщо видалення волосків, що стирчать, не надає привабливості, то доведеться скористатися гелем, а при його відсутності – лаком для волосся. Фарбуються вони так само, як і в інших випадках, але після цього пригладжуються гелем.

Правила догляду за бровами

Важливо дотримуватися деяких правил, які допоможуть бровам набути доглянутого та здорового вигляду:
1. Щодня вранці та ввечері зволожуйте їх спеціалізованим поживним засобом. Тим, у кого брови дуже витончені, потрібно робити це по кілька разів на день. Гель можна замінити звичайним рициновим маслом.
2. Не наносьте надмірну кількість фарби. Це, по-перше, виглядає вульгарно, а, по-друге, стоншує волоски.
3. Обов’язково знімайте макіяж на ніч.
4. Кардинальну зміну кольору та форми краще робити в салоні.