Парафінотерапія

Після першого ж сеансу парафінотерапії можна відчути збільшення пружності та покращення еластичності шкіри. Тому процедура вважається дуже корисною для сухої та в’яне шкіри.
Використовується в косметології ще одна важлива властивість парафіну – значне зменшення об’єму при охолодженні. Ця «здавлююча» дія справляє омолоджуючий ефект.

Звичайно, не варто думати, що парафінові аплікації настільки чудодійні, що зможуть геть-чисто позбавити глибоких мімічних зморшок. Але ці процедури дуже ефективні при боротьбі з дрібними зморшками.

Аплікації можна робити практично на будь-яку ділянку тіла – обличчя, руки, ноги, стегна та живіт. Найбільш популярні парафінові ванни для кистей рук, шкіра на яких часто піддається сильному зовнішньому впливу. Парафінотерапія комплексно бореться з усіма неприємними явищами: почервонінням та лущенням, сухістю, зморшками та тріщинами. Косметологи рекомендують доповнювати парафінотерапією кожен манікюр.

Активно використовується парафінотерапія як процедура, що покращує стан ніг, зокрема, ступнів. Вона допомагає позбутися огрубілої шкіри та натоптишів, роблячи втомлені жіночі ноги схожими на ніжні ніжки немовляти. Крім естетичних властивостей, парафінотерапія має виражений психотерапевтичний ефект і релаксуючу дію.

До переваг парафінотерапії можна віднести її порівняльну дешевизну, а також можливість провести процедуру в домашніх умовах.

Однак слід пам’ятати, що будь-яка теплова процедура, у тому числі парафінотерапія, має низку протипоказань. Не слід її застосовувати, якщо у вас діабет, гіпертонічна хвороба, варикозне розширення вен або якесь інфекційне захворювання. З обережністю потрібно ставитись до процедури жінкам з рясним волосяним покривом на тілі. У будь-якому випадку буде не зайвою консультація спеціаліста-косметолога.