Банні процедури для здоров’я та краси

Банні процедури – це, перш за все, мистецтво, яке складається з багатьох компонентів: підготовка оптимального жару, правильно підібраного та обробленого віника, вміння ним користуватися, створення потрібної вологості повітря та застосування ефірних олій у парилці. Саме ці важливі компоненти створять потрібну атмосферу, піднімуть настрій та зміцнять здоров’я.

Збираючись у лазню, видаліть декоративну косметику з обличчя. Вирушайте відразу в парну, при цьому не варто перед цим приймати душ, шкіра повинна залишатися сухою. Візьміть із собою ефірні ароматичні олії: лимон, евкаліпт, сосна, м’ята, ялівець, апельсин, ялина або будь-яке інше. Додайте 3-5 крапель у ківш із гарячою водою і полийте каміння. Повітря відразу наповниться корисним і приємним ароматом, дихати стане набагато легше.

Перший захід в парну повинен становити не більше 7 хвилин, після цього прийміть душ і відпочиньте хвилин 20. Загорніться в простирадло або сухий рушник, випийте потогінний чай, який допоможе вам позбутися токсинів, що накопичилися, і уникнути зневоднення. Липовий колір і березове листя оздоровлюють дихальну систему, нирки та печінку; квітки бузини чорної мають чудовий потогінний ефект; листя чорної смородини допоможуть активувати обмінні процеси організму. Залийте одну столову ложку однієї з вищезгаданої трави і залийте склянкою окропу, наполягайте в термосі хвилин 30. Додайте трохи меду для смаку.

Краса на Русі та лазневі процедури пов’язані між собою ще з давніх-давен. Жінки під час відвідування лазні доглядали волосся і шкіру, використовуючи натуральні компоненти та продукти, різні трав’яні настої. Наші сучасниці на сьогоднішній день теж не проти поєднати приємне з корисним та приділити час для догляду за своїм тілом. Так, саме в сауні чи лазні шкіра найбільш сприйнятлива до різноманітних косметичних процедур.

Після парної шкіра стає розпареною, пори відкриваються і готові вбирати лікувальні інгредієнти – це найкращий час для нанесення різних масок. Після першого заходу в парну очистіть шкіру від відмерлих клітин розпареним геркулесом або кавовою гущею – це відмінний засіб, що відлущує. Після процедури, що очищає, використовуйте поживні і зволожуючі маски. Найдієвіші та прості: молочні – з сиру або кефіру; вітамінні – з овочів та фруктів (яблуко, огірок, банан, полуниця). На віки покладіть кухлі картоплі або чайні пакетики. Змийте маску через 10-15 хвилин.

Якщо ви мрієте про ніжну та м’яку шкіру без целюліту, немов у дитини, приготуйте маску-скраб з меду. Змішайте натуральний мед із сіллю та залиште на деякий час у теплому місці. Після відвідин парної розітріть все тіло приготовленою сумішшю. Сіль діє як натуральний пілінг, сприяє зменшенню об’ємів тіла та посиленню потовиділення, а мед розгладжує та живить шкіру. Зайдіть у парну і добре обробіть себе віником. Ополосніть холодною водою і охолоньте. Ваша шкіра стала шовковистою та пружною, розгладилися підшкірні ущільнення.

Проте існують деякі протипоказання, у яких париться категорично заборонено:

– Підвищена температура тіла;
– менструація;
– варикозне розширення вен;
– капілярна сіточка на обличчі;
– вагітність;
– підвищений артеріальний та серцевий тиск;
– міома матки, мастопатія чи інше гінекологічне захворювання.