Краса та стиль: макіяж для рудих

Кажуть, зачіска – головна прикраса жінки. А якщо волосся руде, то без інших прикрас можна сміливо обійтися, адже ви вже виглядаєте яскраво та красиво. Однак красу вашого рудого волосся можна підкреслити відповідним макіяжем. Давайте розглянемо, які кольори декоративної косметики підходять рудоволосим красуням.

Власниці рудого волосся мають незаперечну перевагу – ним зовсім не обов’язково користуватися купою декоративної косметики, їм достатньо всього кількох штрихів, щоб підкреслити свою красу. Крім того, надмірно яскравий макіяж виглядатиме на рудоволосій дівчині трохи вульгарно. Тому сміливо відмовляйтеся від косметики яскравих кольорів, що кричать, і звертайте більше уваги на непомітні, ніжні відтінки. Але давайте розберемося докладніше.
Як правило, рудоволосі дівчата мають світлу шкіру, яка досить швидко обгорає. Тому вибирайте тональний засіб у тон шкірі або трохи світліше, і обов’язково слідкуйте за тим, щоб тональний крем володів UV-фільтром достатньої сили. Нехай це збереже ваше обличчя від сонячних променів і збереже вашу аристократичну блідість та красу. Найголовніше правило у підборі відтінку тонального засобу – не вибирайте крем або пудру з рожевим підтоном. У поєднанні з рудим кольором волосся рожевий відтінок шкіри виглядатиме неправдоподібно та дивно. Підійдуть кольори слонової кістки, світлий беж і подібні до них.
У макіяжі очей для рудих дівчат можуть зустрічатися як теплі, і холодні відтінки тіней, залежить від кольору очей. Єдине табу – надто темні відтінки. Не варто користуватися темно-фіолетовими тінями, макіяж у стилі “smoky eyes” також краще зробити без використання чорного кольору – можна вибрати будь-який інший, за бажанням. Від чорної туші для вій також варто відмовитись, коричнева підійде значно більше. Також можна підкреслити красу ваших очей за допомогою коричневого олівця.
Єдина область, де можна дозволити собі яскравий колір – це макіяж губ. Звичайно, якщо йдеться про вечірній макіяж, то рудоволосі дівчата можуть дозволити собі червоні винні відтінки помади. Це дозволить виглядати ще виразніше і стане яскравим акцентом на додаток до кольору волосся. Якщо ж йдеться про денний макіяж, то відтінок помади має бути максимально наближеним до природного кольору губ. Безпрограшним варіантом буде безбарвний блиск для губ. Дівчатам із блакитними очима підійдуть помади з холодним підтоном – наприклад, стриманого рожевого кольору.
Також не варто забувати про рум’яни. Вони допоможуть розставити правильні акценти на обличчі, а це незамінний інструмент для скульптурування обличчя. Нанесіть трохи рум’ян на вилиці або яблучка щік, і ваше обличчя буде виглядати свіжішим і привабливішим. Відтінки рум’ян повинні бути неяскравими – теракотового, світло-коричневого кольору.
Але не забувайте, що всі правила пишуться для того, щоб їх порушувати. Тому пробуйте, експериментуйте з різними способами нанесення макіяжу, з відтінками і обов’язково підберете те, що підходить саме вам.