Підтяжка обличчя у домашніх умовах

З роками шкіри обличчя втрачає пружність та еластичність, стає більш тьмяною, на поверхні з’являються складки та зморшки. Не тільки пластична операція допоможе зберегти красу, а й нескладні процедури підтяжки шкіри, які регулярно виконуються вдома.

Найбільш простим способом для відновлення пружності та еластичності шкіри є використання покупних косметичних засобів, які підбираються відповідно до типу шкіри та інших індивідуальних характеристик (вік, особливості фізичного стану). Наприклад, найпоширенішим засобом для миттєвої підтяжки шкіри обличчя вважаються засоби, які утворюють тонку плівку. Але такі засоби мають короткочасний результат, оскільки плівка тримається від кількох годин до доби, тому вважається не засобом усунення проблеми, а способом маскування.
Іншу групу складають засоби глибокої підтяжки шкіри, дія яких ґрунтується на використанні колагену, еластину. Ці речовини беруть участь у процесі регенерації та відновлюють клітини шкіри. Звичайно ж, не потрібно після двох-трьох процедур чекати на результат, на це знадобляться місяці, а іноді й роки (залежно від стану шкіри).

Також у домашніх умовах доцільно застосовувати різні маски на основі лікувального бруду, оскільки вони не тільки очищають шкіру обличчя, а й прискорюють процес регенерації у клітинах тканин. Особливо ефективно поєднувати нанесення масок з масажем, тому що він допомагає швидше вивести токсини, покращити тонус м’язів обличчя, усунути дрібні зморшки та зняти набряклість.

Найбільш ефективними масками також є суміші з вмістом оливкової олії (1 ложка олії, яєчний жовток, 5 крапель лимонного соку), вершкового масла (50 г вершкового масла, 2 яєчні жовтки, 3 ложки олії, половину ложки гліцерину, настій ромашки, 30 г камфорної олії), з пшеничним борошном (яйце, сіль, рослинна олія та борошно), з ягодами (горобина, брусниця, полуниця).

Виконання масок та масажу рекомендується поєднувати з контрастним умиванням або почерговим протиранням шкіри обличчя кубиком льоду та накладанням гарячого компресу. Як правило, лід готують із відварів лікувальних трав (ромашка, календула, петрушка).

Звичайно ж, високий результат досягається в тому випадку, коли процедури виконуються регулярно, а не час від часу. Також не варто чекати ідеальної шкіри за наявності глибоких зморшок або при обвислій шкірі на шиї. Починати процедури слід за перших ознак деформації овалу обличчя, коли тільки з’являються дрібні зморшки.