Як змінити ніс без операції

Ніс – характерна частина особи, що робить зовнішність кожної людини неповторною. Але оскільки люди схильні шукати в собі недоліки, часто у них виникає бажання переробити свій ніс, в якому може не влаштовувати довжина або форма.

Насправді не можна змінити форму чи довжину носа без пластичної хірургії. Тому пластика носа – одна з найчастіших процедур у цій галузі. Ринопластика, зокрема, робиться і за медичними показаннями, наприклад, коли викривлена ​​перегородка перешкоджає нормальному диханню. Хтось користується косметичними хитрощами та коригує форму носа за допомогою макіяжу. Це, звісно, ​​дає короткостроковий ефект.
Однак в одному випадку змінити довжину та форму можна – якщо ніс подовжився або обвис. Таке буває у більшості людей, починаючи вже з досить молодого віку, хоч частіше у літніх людей. М’язи обличчя, як і м’язи тіла, потребують тренування для збереження тонусу. З віком кінчик носа розширюється та опускається. Цю проблему можна вирішити, виконуючи вправу на вкорочування носа, яку описала автор програми гімнастики обличчя Керол Маджіо.

Підніміть кінчик носа вгору вказівним пальцем. Напружте м’язи носа і спробуйте натиснути кінчиком на палець. Інший варіант – відтягнути верхню губу вниз. Затримаєтеся так на пару секунд і повторіть кілька разів, бажано не менше тридцяти. Дихайте нормально, не напружуйтесь. Цю вправу можна робити щодня, двічі на день. Як правило, результат помітний вже на третій-четвертий день. Досягши потрібного результату, регулярно виконуйте вправу, щоб підтримувати ефект.

Комусь може бути складно повірити, що ніс можна вкоротити, але це можливо завдяки тому, що в носі, крім хрящів, є м’язи. Під час виконання вправи з укорочення тренується м’яз, що опускає перегородку носа, і ніс перестає обвисати. А за рахунок покращення кровообігу підтягується шкіра.

Якщо ж те, що ви хочете виправити, не є наслідком послаблення носових м’язів або вроджених деформацій, то придивіться уважніше. Не обов’язково ніс якоїсь голлівудської актриси, який здається ідеалом, пішов би і вам. Не завжди, але зазвичай природа дає людині такі частини тіла, які найкраще гармоніюють один з одним.